-
Garnek na prażone Kociołek myśliwski żeliwny emaliowany 8l
Garnek na prażone Kociołek myśliwski żeliwny emaliowany 8 l
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 14 |
Dostępność | Mało 3 szt. |
Waga | 13 kg |
Kod kreskowy | 155/190 |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 516868103
Pytanie o produkt |
POKRYTY POWŁOKĄ EMALIOWANĄ ODPORNĄ NA WYSOKIE TEMPERATURY
- Wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwa
- Odkręcane nóżki
- Otwór wentylacyjny regulujący ciśnienie do bezpiecznego poziomu
- Poręczny uchwyt do przenoszenia lub podwieszania
- Pojemność 8 l
Na co dzień produkt myjemy gorącą wodą, można dodać odrobinę delikatnego detergentu, następnie porządnie osuszamy ściereczką lub ręcznikiem kuchennym i natłuszczamy. Naczynia żeliwne powinny być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu. Wszystkie te zalecenia zapobiegną występowaniu rdzy na kociołku.
PRZEPIS NA DOMOWE PRAŻONE
SKŁADNIKI (na kociołek 10 l )
5 kg ziemniaków
5 cebule
7 marchewek
0,5 kg boczku wędzonego
0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
jedna, średnia główka kapusty
jarzynka, pieprz, sól, przyprawa do ziemniaków, papryka słodka
kilka listków lubczyku
180g masła
Ziemniaki, marchew ,cebulę obieramy ,myjemy i kroimy w centymetrową kostkę. Boczek i kiełbasę również kroimy w drobną kostkę.
Czysty i suchy garnek lekko nacieramy masłem. Na dno układamy kilka liści kapusty, następnie układamy warstwy warzyw i mięsa posypując je lekko przyprawami. Liśćmi kapusty obkładamy cały garnek, najlepiej zrobić dwie warstwy.
Garnek szczelnie zamykamy i wkładamy do rozpalonego wcześniej ogniska. Pieczmy w ogniu około 1,5 godziny.