• Garnek na prażone Kociołek myśliwski żeliwny emaliowany 4l

Symbol: kociołek

Garnek na prażone Kociołek myśliwski żeliwny emaliowany 4l

190.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 14
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 14
Pocztex 24 20
Kurier 20
Pocztex 24 (Pobranie) 25
Kurier (Pobranie) 25
Pocztex 24 Gabaryt(niestandard) 50
Kurier niestandard 50
Pocztex 24 Pob Gabaryt(niestandard) 55
Kurier POBRANIE niestandard 55
Półpaleta DHL 150
DHL Paleta 120x80 220
DHL Paleta 120x80 (Pobranie) 230
Dostępność Mało
Waga 8 kg

Zamówienie telefoniczne: 516868103

Pytanie o produkt


POKRYTY POWŁOKĄ EMALIOWANĄ ODPORNĄ NA WYSOKIE TEMPERATURY

  • Wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwa
  • Odkręcane nóżki
  • Otwór wentylacyjny regulujący ciśnienie do bezpiecznego poziomu
  • Poręczny uchwyt do przenoszenia lub podwieszania
  • Pojemność 4l

Na co dzień produkt myjemy gorącą wodą, można dodać odrobinę delikatnego detergentu, następnie porządnie osuszamy ściereczką lub ręcznikiem kuchennym i natłuszczamy. Naczynia żeliwne powinny być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu. Wszystkie te zalecenia zapobiegną występowaniu rdzy na kociołku.


PRZEPIS NA DOMOWE PRAŻONE

SKŁADNIKI (na kociołek 4 l )

2 kg ziemniaków
3 cebule
4 marchewek
0,5 kg boczku wędzonego
0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
jedna, średnia główka kapusty
jarzynka, pieprz, sól, przyprawa do ziemniaków, papryka słodka
kilka listków lubczyku
150g masła


Ziemniaki, marchew ,cebulę obieramy ,myjemy i kroimy w centymetrową kostkę. Boczek i kiełbasę również kroimy w drobną kostkę.

Czysty i suchy garnek lekko nacieramy masłem. Na dno układamy kilka liści kapusty, następnie układamy warstwy warzyw i mięsa posypując je lekko przyprawami. Liśćmi kapusty obkładamy cały garnek, najlepiej zrobić dwie warstwy.

Garnek szczelnie zamykamy i wkładamy do rozpalonego wcześniej ogniska. Pieczmy w ogniu około 1,5 godziny.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Ostatnio oglądane produkty